Festivaluri și concursuri

REGULAMENT

Consiliul Judeţean Giurgiu prin Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Giurgiu organizează în perioada 20 – 21 iunie 2018 cea de a XXXIV-a ediție a Festivalului concurs internațional de muzică populară ”Pe marginea Dunării”.

SCOPUL
Festivalul îşi propune descoperirea şi promovarea celor mai talentaţi interpreţi de muzică populară, punerea în valoare a cântecului popular din diferite zone folclorice ale ţării și de peste hotare, precum şi a portului popular .
Această manifestare este deschisă interpreţilor amatori, solişti vocali de muzică populară.

PARTICIPAREA
La concurs sunt invitaţi să participe solişti vocali din toate zonele folclorice ale ţării dar și de peste hotare, având vârste cuprinse între 16-50 ani . Aceştia vor interpreta două cântece din care unul fără acompaniament muzical (doina sau baladă) specific zonei pe care o reprezintă şi un cântec cu acompaniament muzical.
Înscrierea se va face pe baza fişei de participare ce va fi trimisă până la data de 04.05.2018 (ora 1600) la fax: 0246 215.240 sau la adresa de mail: traditiigiurgiu@yahoo.com.
Simultan cu fişa de înscriere se vor transmite partiturile cu acompaniamentul pieselor muzicale pe care le vor interpreta (linia melodică şi armonia).
Nu vor fi admiși în concurs soliștii care nu trimit până la data sus menționată materialele solicitate.
In data de 12.05.2018, începând cu ora 11 00, la Centrul Cultural „Ion Vinea”, va avea loc preselecția concurentilor. Concurenţii care vin de la mai mult de 200 de kilometri distanţă au asigurată cazarea gratuită. În acest sens, cei care doresc cazare înainte cu o zi de preselecţie, sunt rugaţi să anunțe la tel: 0246.215.240, 0736.659.634 (referent Lucica Damian) sau la adresa de
e-mail traditiigiurgiu@yahoo.com pâna în data de 8 mai 2018, altfel nu vor primi cazare în seara de 11 mai 2018.
Acompaniamentul muzical va fi asigurat de Orchestra „Lăutarii”, condusă de dirijorul Nicolae Botgros.
Festivalul concurs se va desfăşura după următorul program:
Miercuri, 20 iunie 2018
– orele 1000 – 1200 – sosirea concurenţilor (sediul Centrului Cultural „Ion Vinea”);
– orele 1000 – 1330 – repetiţia cu orchestra;
– ora 1900 – spectacol concurs şi recital;
Joi, 21 iunie 2018
– ora 1900 – gala laureaţilor și recital;
Cheltuielile de masă şi cazare în cele 2 zile de festival vor fi asigurate de către organizator, iar transportul va fi suportat de către concurenţi sau instituţiile pe care le reprezintă.
Concursul se va desfăşura sub formă de spectacol cu public.
Aprecierea concurenţilor va fi făcută de către un juriu alcătuit din personalităţi din domeniu.
Hotărârea juriului privind atribuirea premiilor este irevocabilă.
Festivalul va fi transmis în direct de către Etno Tv.
Concurenții care vin de la mai mult de 200 de kilometri distanţă pot sosi în data de 19.06.2018 pentru a face repetiția cu orchestra, având asigurată cazarea gratuită.

 predapreda1

Festivalul judeţean  „Călușul ca pe Vlaşca”
ediţia a XXII-a, 26 mai 2018

Regulament

Organizatori
Festivalul judeţean „Căluşul ca pe Vlaşca”, ediţia a XXII-a, este organizat de C.J.C.P.C.T. Giurgiu.
Scopul Festivalului
Festivalul judeţean „Căluşul ca pe Vlaşca” îşi propune să revitalizeze şi să valorifice obiceiul de origine străveche reprezentat printr-un spectacol complex ce face parte din ciclul sărbătorilor legate de cultul solar. De asemenea, se doreşte punerea în evidenţă a jocului ritual al căluşului, caracterul spectacular şi nu în ultimul rând costumul tradiţional al căluşarului şi a măştii de mut.
Participarea
În cadrul festivalului pot participa toate formaţiile de căluşari din judeţul Giurgiu, indiferent de vârstă şi de instituţia pe care o reprezintă.
Desfăşurarea
Festivalul se va desfăşura în data de 26 mai 2018 după cum urmează:
începând cu ora 10:00 va avea loc parada călușarilor pe traseul Teatrul ”Tudor Vianu” – parcul ”Mihai Viteazul”
– ora 10:30 – evoluția cetelor de călușari în Parcul Mihai Viteazul.
În funcţie de posibilităţile financiare ale organizatorilor se pot acorda premii pentru performanţele culturale (Premiul special pentru evoluţia mutului, Premiul special pentru costumaţia mutului, Premiul special pentru păstrarea autenticităţii, Premiul special pentru cea mai tânără formaţie, Premiul special pentru originalitate, Premiul special pentru costumaţie, Premiul special pentru ritualuri specifice, Premiul special pentru evoluţia vătafului, Premiul special pentru realizarea coregrafică, Premiul special pentru păstrarea obiceiului, Premiul special pentru cea mai veche formaţie).
Transportul formaţiilor de căluşari va fi asigurat de instituţiile reprezentate în festival.

 

Festivalul județean de muzică ușoară pentru copii și tineret
”Steluțe pe portativ”, ediția a VII-a, 9 iunie 2018

                                                                        Regulament
Organizatori
Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu organizează cea de a VII-a ediție a Festivalului județean de muzică ușoară pentru copii și tineret ”Steluțe pe portativ”.
Scopul
Acest festival își propune descoperirea și promovarea tinerelor talente din municipiu și din localitățile județului Giurgiu. De asemenea, prin schimburile cultural – artistice se vor lega prietenii între copii iar profesorii îndrumători vor avea un prilej de schimburi de experiență privind modalitățile de interpretare a muzicii vocale.
Condiții de participare
Participanții trebuie să se încadreze în următoarele categorii de vârstă:
-Categoria I: 5 – 7 ani
-Categoria a II-a: 8 – 10 ani
-Categoria a III-a: 11 – 13 ani
-Categoria a IV-a: 14 – 18 ani
La festival pot participa și grupuri vocale mici ( 2 – 5 pers.). Fiecare participant/ grup vocal va interpreta o singură piesă. Piesele pot fi atât din repertoriul românesc cât și din repertoriul internațional și nu trebuie să depășească 4 minute.
Înscrierea la festival se face pe baza fișei de participare ce va fi însoțită de CD-ul imprimat cu negativul piesei interpretate. Acestea vor fi trimise pe adresa C.J.C.P.C.T. Giurgiu, Str. Mircea cel Bătrân Nr. 40, județul Giurgiu sau pe email: traditiigiurgiu@yahoo.com.
Data limită de înscriere este 5 iunie 2018.
Festivalul va avea loc în Foișorul din Parcul Alei începând cu ora 11:00. Pentru informații suplimentare ne puteți contacta la următoarele numere de telefon: 0246.215.240 sau 0724.619.205 – Mihaela Țițeica.
Desfășurarea festivalului:
Intrarea interpreților în scenă va fi în ordine alfabetică, începând cu categoria I și terminând cu grupurile de soliști vocali.
Fiecare participant va primi o diplomă de participare.

Fișă de înscriere soliști vocali/ grup vocal

Numele şi prenumele ………………………………………………………………….

Data naşterii (soliști) ………………………………………………………………………………….

Adresă, număr de telefon şi adresă e-mail la care poate fi contactat

…………………………………………………………………………………………………….

Repertoriu (titlul piesei, compozitor, textier, durata piesei)

…………………………………………………………………………………………………………………
Scurtă prezentare a activităţii concurentului ………………………………………………….

………………………………………………………………………………………………………………..

…………………………………………………………………………………………………………………

Instituția pe care o reprezintă ………………………………………………………………………

Instructor ………………………………………………………………………………………………….
Semnătură instructor,

………………………………..