M_ucenicii Domnului

https://www.stirigiurgiu.ro/invitati-la-mucenici/

40 de copii aflați în plasament în patru case de tip familial, structuri rezidențiale aflate în subordinea Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, au participat la o acțiune prilejuită de Sărbătoarea Mucenicilor, organizată sâmbătă, 9 martie 2019, în foaierul Ateneului Nicolae Bălănescu din Giurgiu.

Acțiunea a fost organizată de Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu în parteneriat cu Centrul Cultural Ion Vinea din municipiul Giurgiu.

Cea de-a XI-a ediție a evenimentului “M_Ucenicii Domnului” a constituit o ocazie pentru copiii din casele de tip familial Daniela, Soarele, Constantin și Sfântul Ioan să afle informații interesante despre obiceiurile populare din această zi, obiceiuri care se păstrează în localitățile județului nostru, iar preotul Georgian Tudor- paroh al Bisericii Buna Vestire din Giurgiu le-a vorbit despre semnificația religioasă a acestei sărbători. Totodată, copiii au admirat o expoziție de lucrări cu tematică religioasă realizată de elevi ai Școlii Gimnaziale nr. 1 din Ghimpați îndrumați de prof. George Dăscălescu și de elevi ai Școlii Populare de Artă din Giurgiu îndrumați de prof. Petra Șerbănescu Tănase.

La eveniment au fost prezente cinci localnice din comunele Frătești, Oinacu, Gostinu și Ghimpați, care le-au împărțit copiilor bradoși preparați în casă după rețete tradiționale. Cu această ocazie, copiii au avut ocazia să savureze gustul bradoșilor, să afle cum se prepară și care este semnificația acestora.

“Prin această manifestare ne dorim să promovăm tradițiile și obiceiurile populare dar și pe cele religioase practicate în fiecare an pe data de 9 martie, pentru a fi cunoscute mai ales de copii și tineri. Copiii pe care i-am invitat astăzi la acest eveniment au manifestat interes, au pus întrebări, le-au plăcut și bradoșii, ceea ce ne-a bucurat”, a declarat Carmen Mihaela Pețanca, director al Centrului Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu.

“Adresez mulţumiri organizatorilor acestui eveniment pentru interesul acordat copiilor aflați în plasament în cele patru case de tip familial și pentru implicarea lor în acțiunile culturale și religioase organizate la nivelul comunității”, a declarat Dan Valentin Sima, director general al Direcţiei Generale de Asistență Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu.

Denisa Cristescu

Consilier Compartimentul Relaţii cu mass-media, D.G.A.S.P.C. Giurgiu

About the Author

You may also like these